Hydraulisylinteri

keskustelu kaikista koneista ja vehkeistä

Valvoja: pelarusmaisteri

Belkur
Viestit: 48
Liittynyt: 19 Kesä 2010, 09:03

Hydraulisylinteri

Viesti Kirjoittaja Belkur »

Tein loppusyksystä itselle alueauran. Levyn koko 1000x2700 mm. Hanki uuden hydraulisylinterin jossa liitinkierteet 3/8 tuumaiset.
Perjantaina 12.12. iltapäivällä satoi kosteaa lunta noin 10 cm. Lauantaiaamun lähdin auraus reissuun. Lumi oli painavaa ja välillä vei traktorin keulaa vasempaan, piti korjata aurauskulmaa vähän jyrkemmäksi. Aurattuani nioin tunnin porskahtie keulassa öljysumu ilmoille tajusin, että nyt on jostain pettänyt. Onneksi työ oli lopuillaan ja hoidin loput aurauksesta lingon avulla.
Kotona tarkastelin tilannetta, hyrauliliittimen kierteet oli pettänyt sylinterin perästä. Korjasin niin että hankin uuden muhvin ja lukkoventtiilipaketin, asensi sen paikoilleen ja tueksi tein 5x25 mm latasta tukipannan panjopulttien päälle, jospa se nyt kestäisi. Onko kellään muulla käynyt niin että sylinterin kirreliitos olisi pettänyt.
Vilske
Viestit: 2948
Liittynyt: 24 Heinä 2007, 19:16
Paikkakunta: Iitti

Re: Hydraulisylinteri

Viesti Kirjoittaja Vilske »

Et kertonut onko hydraulisylinteri levyn nostossa vai levyn käännössä?
Oletetaan että sinulla on nostolla yksitoiminen sylinteri ja levyn ollessa alhaalla se on belkun venttiilissä uivassa asennossa jolloin alueaura seuraa maaston muotoja korkeussuunnassa.
Levyn 2-toimisesta kääntösylinteristä oli varmaan mennyt nipasta ne kierteet iskusta joilloin sylinteriin sekä belkun venttiilistölle on aiheutunut melkoinen paine jolloin heikoin lenkki oli pettänyt.
Tuohon kääntösylinteriin kannattaisi laittaa paineenrajoitusventtiili joka päästäisi iskusta tulevan paineen erillisen letkun kautta takaisin öljysäiliöön tai paineakku jolla säästettäisiin traktorin venttiilistöä.
Jos kääntö on järjestetty kahdella 2-toimisella sylinterillä voi painetta tasata myös sylintereiden kesken mutta vaatii sen paineenrajoitusventtiilin myös väliin sekä paineakun tai vapaan paluun tankkiin.
Jokapäivä työkaluna Belarus
505 1983
920S 2002
952GL 2003
"Belaruksen hallinta on helpointa siihen suuntaan mihin se on jo menossa"
Kerho facebookissa
jazzy78
Viestit: 371
Liittynyt: 04 Heinä 2010, 19:28
Paikkakunta: tenhola

Re: Hydraulisylinteri

Viesti Kirjoittaja jazzy78 »

120 volvossa kääntöaurasta lenti letku kierteineen pellolle kesken käännön. Hydrauliikka muutenkin sellaisessa julma ja kuljettaja ei kuunnellut kun sanoin että elä käännä auraa kierroksilla. Kyllä tollasissa hävytön voima on toi shokki auttaa asiaa ennemmin kuin putkien lukitukset lattaraudoin
aja millä ajat mutta belaruksella ajat varmimmin
belarus mtz 50 vm 69
Hiace 2.4 4x4 99
Transit 2.5 91
Vectra 1.8 95

useita kanarotuja ja 5x suomenvuohia
Siberiahysky ja labbis.
Belkur
Viestit: 48
Liittynyt: 19 Kesä 2010, 09:03

Re: Hydraulisylinteri

Viesti Kirjoittaja Belkur »

Alueaura on rakennettu kelluvalla tenkiikalla niinkuin vamassa. Kuormaajan kaikki sylinterit on kasitoimisia. Auran terän kääntösylinterin hyrauliikkaa varten asensi sähköventtiilin 6/2, 1/2, 12v. Sylinteri josta meni kierteet muhvista ja lähtönipasta on auran terää kääntävä sylinteri. Olen jo rakentaessa ottanut huomioon sen, että jos joutuu laittamaan toisen sylinteri terän kääntöön. Nyt on testissä jaksaako hoittaa tehtävää yhdellä sylinterillä.
Kiito hyvistä vinkeistä. Pitäänee ottaa joku näistä käyttöön.
kronos
Viestit: 588
Liittynyt: 31 Heinä 2007, 20:39
Paikkakunta: kotka

Re: Hydraulisylinteri

Viesti Kirjoittaja kronos »

:?: Kumpi lukko vai sokkiventtiili perälevyn kääntöön :?:
Belkur
Viestit: 48
Liittynyt: 19 Kesä 2010, 09:03

Re: Hydraulisylinteri

Viesti Kirjoittaja Belkur »

Tarkoittaako suonsyrjä kaksoispaineenrajoitusventtiiliä tankkilinjalla, näyttäisi sopivan kasitoimiseen sylinteriin. Riittääkö tällaiseen purkuputkeksi 15 mm putki, pituutta sille tulisi noin 2-2,5 ,meriä, pikaliitin väliin.
kronos
Viestit: 588
Liittynyt: 31 Heinä 2007, 20:39
Paikkakunta: kotka

Re: Hydraulisylinteri

Viesti Kirjoittaja kronos »

kronos kirjoitti::?: Kumpi lukko vai sokkiventtiili perälevyn kääntöön :?:
Eilen hajosi hydepumpun ja lisäkäyttöventtiilin välinen putki,voisko mennä että sai paineiskun tuosta levyn käännöstä :idea:
Vastaa Viestiin