Sivu 1/1

Kerhon nimi venäjäksi.

Lähetetty: 02 Elo 2007, 19:45
Kirjoittaja kimmoa
Hei kaikki.

Sanon heti kärkeen, etten ole mikään ekspertti venäjän kielen suhteen, kun ehdin sitä vain 3 vuotta lukea aikanaan, ja siitäkin on jo 10 vuotta. Mutta mielestäni tuo pääsivulla oleva venäjänkielinen nimi on väärin. Venäjäksi nuo belarus ja gruppa -sanat vaihtavat paikkaa, jos nyt vähänkään oikein muistan venäjän kielioppia. Lisätodistetta löytyy vaikkapa osoitteesta http://www.avtograf.com.ru/index.htm , jossa on Rok-gruppa "Avtograf". Tuo Belarus tulisi tuossa kai vielä lainausmerkkeihin.

Lisäksi, jos on tarkoitus ilmaista Suomen belarus-kerho, niin Suomi, Finlandija, pitää pistää genetiiviin, Finlandii.

Venäjäksi kirjoitusasu menisi kutakuinkin näin:

Группа "Беларусь" Финляндии

Kommentoida saa vapaasti. :wink:

Lähetetty: 02 Elo 2007, 20:50
Kirjoittaja Torsti
Jaahas joo, se voi hyvinkin olla väärin. Taitaa olla suoraan laitettu kyrillisiä kirjaimia suomenkielisen tekstin kirjaimien tilalle.

nimimerkki =MTZ= voisi valaista tuota "-gruppa Finljandija" lauseen historiallista merkitystä. Sain sen käsityksen että se gruppa ei tarkoittaisi kerhoa, mutta en kyllä tiijä. Niinhän se tuolla rokkisivuilla ainakin luki.

Selvyyshän tähän pitäisi saada. Ite en ymmärrä venäjästä hölkäsen pöläystä muuta kun että valkovenäjällä kun hoki että niet poni mai niin selittävät venäläiset ymmärsi turistiksi :)

Lähetetty: 02 Elo 2007, 22:16
Kirjoittaja EJH10
Tällä nimellä sitä rekisteröintiä nyt sitten jo haetaan, voi olla vaikee mennä nyt muuttamaan, katotaan kelpaako pat ja rek hallituksessa. Vaikka se nyt on sitten väärin kieliopillisesti, niin siinä on oikeita venäläisiä sanoja, ei suomenkielestä väännettyjä, ompahan sitten omaperäinen, tiijä vaikka huomattais paremmin. Minun puolesta kerhon nimi voi olla vaikka vilpittömät v..un ystävät kun vaan touhutaan pelarusten parissa :D

Lähetetty: 03 Elo 2007, 14:13
Kirjoittaja Torsti
Joo ei kai tässä olla muuttamassa muuta kuin sitä venäjänkielistä tekstiä pääsivulla.

Lähetetty: 03 Elo 2007, 14:55
Kirjoittaja kimmoa
Nimi ei voi olla vilpittömät vi**n ystävät, semmonen kun on jo olemassa. :D Kaverilla on tarratehdas Tampereella, ja siellä näin, että tuommoisia tarroja oli joku painattanut. Ko. "yhdistys" tais olla Kolarissa, muistaakseni siinä tarrassa luki niin. Kukaan ei tosin tiedä, onko tuo rekisteröity. En ainakaan oo tullu tarkastaneeksi tuolta PRH:sta. :wink:

Lähetetty: 03 Elo 2007, 15:01
Kirjoittaja Vilske
:lol: :lol: :lol: :lol:

Lähetetty: 03 Elo 2007, 17:14
Kirjoittaja =MTZ=
Väliäkö tuolla kirjoitusasulla nyt on, tässä kun ei niin vakavamielisiä muutenkaan olla.

Lähetetty: 04 Elo 2007, 15:00
Kirjoittaja kimmoa
Ei kai se nyt elämän ja kuoleman kysymys oo, mutta samalla vaivallahan sen laittaa oikeinkin. Näyttääpähän sitten ammattimaisemmalta. Tosin en oo kyllä varma itsekään, onko tuo ehdottamani muoto oikein. :D

kerhon nimi venäjäksi

Lähetetty: 04 Elo 2007, 20:21
Kirjoittaja jymmi
jos tuo venäjänkielinen nimi ei olisikaan kieliopillisesti oikein voisihan siinä ollakin se juju mikä erottaa kerhon muista.osoittaa vaan ettei kerhossa olla turhan tiukkapipoisia

Lähetetty: 04 Elo 2007, 22:01
Kirjoittaja kimmoa
Okei... Käy se toki noinkin. MIetin tuossa että ei se Gruppa "Belarus" Finlandii oo oikein järkevä sekään. Klub ljubitelej traktora "Belarus", taikka Kruzhok..... niin ois parempi.

Tämä venäjäksi siis Клуб любителей трактора "Беларусь"

Mutta kuten haluatte. Eipä kerhon toiminta siitä miksikään muutu. :)

Lähetetty: 02 Marras 2007, 17:16
Kirjoittaja puuhis
ei nimi kerhoa pahenna, jos ei kerho nimeä...;)