loppui veto..

keskustelu kaikista koneista ja vehkeistä

Valvoja: pelarusmaisteri

topi
Viestit: 3
Liittynyt: 10 Helmi 2010, 22:31

loppui veto..

Viesti Kirjoittaja topi »

Nyt olisi tietäjille kysymys? 525:lla tuuppailin lumia ja yllättäen kone jäikin penkalle. Yritin etsiä alue-asennossa hidasta tai nopeeta ja jonkinmoinen vaste kyllä vaihdekepissä oli. Vauhteita ei kuitenkaan löytynyt kuin 9 eli suurin pykälä.Mika on prognoosi? Vehkeellä ajettu n. 1600h etupäässä keveitä hommia. Pakkasta oli tapahtumahetkellä 20 raatia ja kerkesin ajella vajaat puolituntia kun häiriö sattui. :?:
Jones
Viestit: 333
Liittynyt: 11 Syys 2007, 20:40
Paikkakunta: Kokkola

Re: loppui veto..

Viesti Kirjoittaja Jones »

Terve vaan, kyllä joutuu uusi foorumilainen heti kättelyssä remontti hommiin :wink:
Alue valitsimen siirtohaarukka ei liiku ja alue on jäänyt keski asentoon eli vapaalle. jos kerta 9 toimii, se kun menee suoraan
ilman alue valitsinta.
Vaihde laatikon kannen joudut aika varmasti ottaa irti... mutta viisaampia neuvoja odotellessa mennään näillä :D
mtz-50 501 & 526 HX
ukki
Viestit: 865
Liittynyt: 25 Heinä 2007, 07:17
Paikkakunta: Eedenistä itään

Re: loppui veto..

Viesti Kirjoittaja ukki »

"Kertoja" hypännyt päältä, kokeile keppiä vasemmassa laidassa eteen (tai taakse) ja sitten vaihdetta, jos ei liiku on vika: Joko siirtäjä irti tai yleensä vaihteisto onttoakseli on poikki. Siirtäjän näät nopeiten kun otat nelivedon ulostulo kotelon irti vaihteiston kyljestä. Siirtohaarukka ja -akseli näkyvät siitä. Jos siellä on paikat kunnossa, voit samalla tutkia onko akseli poikki. Voi olla myös siirtäjä irti yläosasta, silloin on avattava laatikon kansi. Kannattaa tutkia tarkoin, että ei käy kuten meillä kerran. Tehtiin liian hätäinen johtopäätös, vaihteisto irti ja onttoakseli olikin ehyt?? Olikin vain kertoja vapaalla. Mutta vahingosta yleensä viisastuu.

t. ukki
Belaruksen ratissa vuodesta 1966
topi
Viestit: 3
Liittynyt: 10 Helmi 2010, 22:31

Re: loppui veto..

Viesti Kirjoittaja topi »

Kiitoksia vastauksista! Todellakin kannattaa nämä toimenpiteet tehdä ennenkuin annan poikkasta belkun..jos se onttoakseli onkin ehyt! Säästyy paljon työtunteja, etenkin kun katolla on kiinteä pikku-cranabbi , niin sekin hidastaa remonttia (= kehikon tukikaaret on sillai edessä!) Ensiviikolla viisampana, kommentoin sitten kuinka homma etenee :D
kronos
Viestit: 591
Liittynyt: 31 Heinä 2007, 20:39
Paikkakunta: kotka

Re: loppui veto..

Viesti Kirjoittaja kronos »

:?: Onko sulla siinä koneessa pikavaide omassa joskus isolla saappaalla polkasee pikavaihteen (vapaalle) ja ihmetelee kun ei liiku :roll:
topi
Viestit: 3
Liittynyt: 10 Helmi 2010, 22:31

Re: loppui veto..

Viesti Kirjoittaja topi »

Pakkaset antoi sen verran periksi ,että päästiin kurkkaamaan nelivedon ulosoton kautta laatikkoon. Siirtäjät ehjät...perkama! Siis, akseli poikki!
Nyt täytyi vaan saada peloton halliin inhimillisten asennusolojen huomaan! Lavalle ei voinut laittaa kun pelottoman korkeus nosturin pystypilarin kohdalla 4 metriä.Puomilla hinaten sitten. Tänään purettiin sen verran ,että huomenna saa koneen poikki , ja eikun osia tilaamaan!
Vastaa Viestiin