525 hydrauliikka painatus ei toimi

keskustelu kaikista koneista ja vehkeistä

Valvoja: pelarusmaisteri

asova

525 hydrauliikka painatus ei toimi

Viesti Kirjoittaja asova »

Elikkä vika on seuraavanlainen, lisäkäyttöventtiilistä nousee nopeasti, mutta painatusa ei toimi. Pääkäyttöventtiilillä tuntuu kyllä voimakaspaine isku, kun painattaa alaspäin, mutta pysähtyy kuin se olisi lukkoventtiili (letkurikkoventtiili). Tuossa pääkäyttöventtiilissä on noita vastaventtiileita ja ohjauspainelinjoja olisikohan vika siellä vai missä? Nollakohdat pääkäyttöventtilillä kyllä käyty läpi, tuskin nollakohta eri nostolla ja painatuksella. Vika ollut aina, kun olen omistanut Belkun. Pitääneekö tuo pääkäyttölaite poistaa ja laittaa hydrauliikka lisäkäyttöventtiilillä, kylläkin melkoinen homma moisen asian takia.
joksu
Viestit: 94
Liittynyt: 07 Huhti 2010, 20:17

Re: 525 hydrauliikka painatus ei toimi

Viesti Kirjoittaja joksu »

Kannattaa purkaa nostosylinterin letkuissa olevista pikaliittimistä jouset ja kuulat pois. Samalla kannattaa tarkistaa
lukitusventtiili joka muistaakseni on oikean puoleisen ysikymppisen lähdön alla.Pitäisi löytyä jousi ja kuula.Kuulaa
sormella painamalla ja samalla pääkäyttöventtiiliä kääntämällä kuulan alla oleva tappi pitäisi nostaa kuulaa.
asova

Re: 525 hydrauliikka painatus ei toimi

Viesti Kirjoittaja asova »

Kuulat ja jouset on poistettu pikaliittimistä. Karatappi liikkui mielestäni hyvin, kuten myös pääkäyttöventtiilin holkki ja luistiventtiili. Epäilen vikapaikaksi lisäkäyttöventtiin kupeessa olevaa lukituslaitetta,koska öljy ei pääse nostosylinteristä purkautumaan. Toki tämä on vajavainen olettamus. Mielestäni öljyn pitäisi palata ko sivun 7 linjaa pitkin miten lie?
asova

Re: 525 hydrauliikka painatus ei toimi

Viesti Kirjoittaja asova »

Lukitusventtiilin "monimutkaisuus" selvisikin tutustumalla MTZ-52 hydrauliikka kaavioon. Vaikka en ymmärrä pellon muokkauksesta mitään, luulisi tuon MTZ-52 systeemin olevan alan huipentuma säädettävin paineakuin ja jousipainnoitteisin vetovastustunnusteluin.
Vastaa Viestiin