Keskipako öljynsuodin ?? 525/Progres

Belarus traktoreihin liittyviä ja miksei muitakin korjausohjeita

Valvoja: pelarusmaisteri

antero
Viestit: 61
Liittynyt: 01 Elo 2007, 12:58
Paikkakunta: Meri-Lappi

Keskipako öljynsuodin ?? 525/Progres

Viesti Kirjoittaja antero »

Pyörimisestä kuuluva hyrräävä ääni vaimeni, suodin auki, pyörivän kupin ja pohjan välissä oleva o-rengas poikki.
Tarvikkeesta uusi lähin mitoiltaan sopiva o-rengas,joka oli kokoa114,5 x 3.00. Paikoilleen, mutta hyrräystä ei kuulunut. O-renkaasra oli mutka tullut kupin japohjan välistä ulos.
Tilasin Agri-Kymiltä ns. alkuperäisen juuri sopivan o-renkaan, se olikin samaa kokoa ja loppulos sama kun edellä.
Tarvikkeesta seuraavaksi sopivin paksumpi o-rengas, joka oli kokoa 114 x 3,53mm. Sain pienellä rutistuksella kupin paikoilleen. Suodin on pelannut pari kuukautta kunnes eilen ei enää tuttua hyrinää kuulunut, eli suodin ei pyöri, nähtävästi o-rengas on tullut taas ulos...

Kysymyksiä:
-Onkohan suotimen sisällä jostain syystä öljynpaine liian korkea?
-Akseli/jalka johon kuppi kiinnitetään mutterilla pääsee pystysuunnassa nousemaan ylös 2-3mm meisselillä alhaalta kammetessa ruuvin avausta varten, ei kutenkaan vastaa missään vaiheessa suojakupuun, onko ok?
-Kupin pohja ei kiristyksen jälkeenkään mene täysin kupin sisään eli o-rengas jää vähän näkymään ja tästä välistä o-renkaan lenkki on pulpahtanut ulos aiemmin tuolla 3 mm:n vahvuisella o-renkaalla. MITEN saisi kupin tulemaan alemmas jotain 2-3mm, koska kupin pohja jonka uraan o-rengas pannaan , ei mene kokonaan kupin sisään ja jonka vuoksi o-rengas jää vähän pilkistämään kupin kiristyksen jälkeenkin...?

Itse epäilen syyksi viime mainuttua, mutta miten saa kupin laskeutumaan täysin alas, ite en ole keksinyt??
Olen kaikista nevoista ja mielipiteistä kiitollinen.....
Vilske
Viestit: 3039
Liittynyt: 24 Heinä 2007, 19:16
Paikkakunta: Iitti

Re: Keskipako öljynsuodin ?? 525/Progres

Viesti Kirjoittaja Vilske »

Se o-rengas leikkautuu helposti lingon kuoren reunaan kiinni laittaessa, sormella moortoriöljyä tai vaseliinia kulhon sisäreunaan niin kuppi asettuu paikalleen ilman o-renkaan vaurioita.
Kylmillä öljyillä linko ei hyrrääkkään kovin suuresti ja itseäni en asialla ole vaivannut vaan ennemmin olen seurannut mittaristosta että öljynpaine on kohdillaan.
Tehtaan huoltovideo aiheesta
Jokapäivä työkaluna Belarus
505 1983
920S 2002
952GL 2003
"Belaruksen hallinta on helpointa siihen suuntaan mihin se on jo menossa"
Kerho facebookissa
antero
Viestit: 61
Liittynyt: 01 Elo 2007, 12:58
Paikkakunta: Meri-Lappi

Re: Keskipako öljynsuodin ?? 525/Progres

Viesti Kirjoittaja antero »

Taas lähti suodatin hyrisemään kun sammuttaa moottorin.
Pähkäilyjen jälkeen tulin siihen tulokseen,että kuppi ei pääse tulemaan tarpeeksi alas, koska kupin ja pohjan väliin jää pieni rako josta o rengas pääsee paineen vuoksi purskahtamaan osittain ulos.
Muuta en keksinyt kuin että kupin sisäpohjassa olevasta 2mm korkuisesta kauluksesta jota vasten kuppi kiristyy sorvattiin 1,5mm pois,jolloin kuppi pääsee alemmas ja rako kupin ja pohjan välillä ainakin pienenee.
Vakio o rengas 3mm paksu paikoilleen ja alkoi pelittään....kauanko?

En tiijä onko kuppi alunperin jäänyt matalaksi (reunassa valuhuokonen) vai minkä vuoksi se ei pääse tulemaan alemmas. Vanhemmuuten myös kupin reuna on hieman venynyt tai muokkautunut jonka vuoksi vika ehkä on akanut vaivata...?
Vastaa Viestiin