Ketjut ei meinaa mahtua pyörimään

keskustelu kaikista koneista ja vehkeistä

Valvoja: pelarusmaisteri

Ilu77
Viestit: 16
Liittynyt: 20 Marras 2007, 11:47
Paikkakunta: Joutseno

Ketjut ei meinaa mahtua pyörimään

Viesti Kirjoittaja Ilu77 »

Moro,

Elikkä eilen laitoin ketjuja ekaa kertaa Belarukseen paikoilleen kun pitäisi lähteä puun ajoon. Konehan on 525 progress junkkarin ohjaamolla vuosimallia 1989. renkaina on nokian 14,9x38 normi kumit. Ketjut on sopivan mittaiset ja tulivat traktorin mukana kun sen muutama vuosi sitten agrikymiltä ostin.
Ketjut ottavat rappuun ja lokasuojan etuosaan kiinni. Rapun jo irrotin pois ja meinasin tehdä siihen siirtopalat (2cm eteenpäin) On ajettu eilinen ilta ja kiristelty ketjuja ja silti vaan ottaa lokariin kiinni.
Kopin ja lokasuojan väli oli ketjujen laiton jälkeen niin ahdas ettei käsi mahtunut väliin... noin 2cm. Löysäsimme sitten vielä kopin etuosan pultteja ja laitettiinhytin etuosan väliin parin sentin korotus mutta vieläkin ottaa kiinni kovemmissa vauhdeissa 8ja 9 vaihteella.
Olisiko ideoita mitä seuraavaksi? Koppia ei enempää oikein voi nostaa ilman isompia muutoksia. Niin ja nmitenköhän kopin kannakekumit, onkohan niitä saatavana uusia? Näyttäisi että kumit ovat osittain jo hävinneet matkan varrelle...
nokka kone
Viestit: 804
Liittynyt: 01 Elo 2015, 18:33
Paikkakunta: Asikkala

Re: Ketjut ei meinaa mahtua pyörimään

Viesti Kirjoittaja nokka kone »

Mun 525 maitokopillisessa ohjaamon taka kannatinraudat olivat taipuneet alaspäin. En oo varma onko progressissa samat mutta kannattaa vilkasta ettei oo taipumia
Belarus sen olla pitää.

https://www.youtube.com/channel/UCVL4Mk ... e0TIy1TuGA" onclick="window.open(this.href);return false;
ukki
Viestit: 865
Liittynyt: 25 Heinä 2007, 07:17
Paikkakunta: Eedenistä itään

Re: Ketjut ei meinaa mahtua pyörimään

Viesti Kirjoittaja ukki »

Nostakaa koppia ylöspäin, lisää kumitallaa ja pitemmät pultit. Leikkasin lokasuojasta renkaan päältä isommalla säteellä palan pois, ei ota enää siihen kiinni. Ajakaa hiljempää. Tai kääntäkää vanteet toisin päin, sitten on tilaa enemmän.

ukki
Belaruksen ratissa vuodesta 1966
Vastaa Viestiin