Oman 501 toteutuksia, havaintoja ja kysymyksiä

keskustelu kaikista koneista ja vehkeistä

Valvoja: pelarusmaisteri

ViisNolYkkönen
Viestit: 7
Liittynyt: 11 Tammi 2023, 18:05

Oman 501 toteutuksia, havaintoja ja kysymyksiä

Viesti Kirjoittaja ViisNolYkkönen »

Alku kesästi tuli belkku pihaan. Vain vaivoin startilla pyöritti. Akku lataukseen jo seuraavana päivänä pärähti käymään kun puristuksen yli pääsi. Kaamea savu pilvi leijaili taivaalla ja kolisten ja ontuen kävi pari minuuttia, sitten käynti alkoi tasaantumaan.
Luulen että pari hehkua oli oikosulussa. Kun kylmäkäynnistys helpottui kun vaihtoi uusiin kaikki, merkkihehku ja etuvastus jäi vanhat. Hehkutus aika kasvoi pitemmäksi 30s:ta noin 2min.

Onko muilla ollut tulppia oikkarissa?

Jälkeenpäin kun jännitteitä mittaili niin ensinmäiselle (hytistä)tulpalle n8,5v ->6,4v->4,3v->2,2v viimeiselle (jäähdyttäjälle)
Nyt tuntuisi pelaavan

Akun totesin olevan elahtanut ja vaihdoin uuteen vaan ei tuo suora startti silläkään oiken pirusti ympäri pyörinyt. Uusi magneton pikkustartti( välityksillä) paikalleen. Melkein suloisen näköinen kapistus vanhaan kun vertaa. Mutta kyllä pyörittää vimmatusti. Jos vaan kestää niin ihan ehdoton hankinta.
Vanha suora startti varalle hyllyyn.
Virkistyisikö jos puhdistaisi ja vaihtaisi hiilet? No siihen voi perehtyä sitten joskus

Niin ja öljyjen vaihtokin tuli tehtyä. Moottoriin monitraa plus lingon puhdistus sai liottaa ja puukepillä raaputtaa osia. Olikohan 12 litraa sinne mennyt. Lingon sihti oli mennyt puhki joten korjasin 1x1mm metalli verkolla juottamalla. Syöttöpumpusta tuli vain löpöä pihalle. Laitoin monitraa tilalle. Saa nähdä ensi kesänä jos kurkaa mitä tulee ulos.
Onkohan vakavaa?
ViisNolYkkönen
Viestit: 7
Liittynyt: 11 Tammi 2023, 18:05

Re: Oman 501 toteutuksia, havaintoja ja kysymyksiä

Viesti Kirjoittaja ViisNolYkkönen »

JATKUU
Ilmanputsarin öljytila oli tikulla raaputettavaa talmaa, linnunpesät pesin löpöllä. Putsariin laitoin monitraa.
ViisNolYkkönen
Viestit: 7
Liittynyt: 11 Tammi 2023, 18:05

Re: Oman 501 toteutuksia, havaintoja ja kysymyksiä

Viesti Kirjoittaja ViisNolYkkönen »

JATKUU
Ilman putsariinkin siis kannattaa vilkaista joskus. Itse otin koko pöntön irti ja pöydällä otin pohjan irti, oli niin piukassa että täytyi tasaisesti naputella että lähti. Öljyä pokkaukseen asti.

Uuden termari kotelon vaihdoin myös ja lämpötila-anturin siirsin syylärin yläpäästä siihen, nyt tuntuu heräävän tuo lämpömittarikin hieman aikaisemmin. Vanhasta termari kotelosta mitään vikaa havainnut mutta täältä olin lukenut että kannattaa tehdä vaihto uuteen, ja tulihan tuo anturi ainakin nestetason alapuolelle. Oli kotelossa valmis tulpattu paikkakin tuolle. Tulpan siirsin sinne syyläriin. Niin ja letkut vaihdoin samalla ja huuhtelin järjestelmää verkosto vedellä joka jälkeen lämppärin kenno alkoi vuotamaan, jokin kikkare varmaan lähti vuodon tieltä liikkeelle.
Vastaa Viestiin